Rijst met champignons en noten

  ingrediënten

bereiding

Kook de rijst bijna gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laatafkoelen.
Snijdt de bleekselderij in boogjes, en laat ze 1 minuut blancherenin kokend water.
En giet ze af. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
Hak de noten grof. Roer de sojasaus, de tabasco, de honing, het citroensap en de eieren door elkaar. Zorg dat alles klaarstaat voor het roerbakken begint.
Verhit de wok of een grote koekenpan op hoog vuur. Verhit de olie in de pan en
roerbak de champignons en de bleekselderij kort. Voeg de rijst toe en roerbak
tot de rijst goed heet is.
Schep er de eiersaus door en laat bakken tot het ei gestold is.
Bestrooi met de noten en met het korianderblad of de peterselie.
Serveer meteen.
Tip
Bij dit gerecht kunt u in olie en azijn gemarineerde komkommerplakjes serveren.